2
2
maandag-sep-2020

Besturingskast wordt kunstwerk in Amstelveen

Besturingskast wordt kunstwerk in Amstelveen

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen is een museum voor moderne en hedendaagse kunst. Het museum heeft een omvangrijke collectie kunst van Nederlandse moderne kunstenaars, vooral van de leden van de Cobra-beweging. Voor de ingang van het museum staat het vijf meter hoge beeld The fountain dat speciaal voor het museum is gemaakt door Karel Appel. Het beeld bevat een viertal wateruitgangen en is de enige fontein die Karel Appel heeft gemaakt.

Van der Linden Pomptechniek heeft voor deze fontein een nieuwe schakelkast gebouwd. De besturing in de kast zorgt voor de aansturing van de vier pompen, de temperatuurbewaking en de niveaubewaking van de fontein. Daarnaast is deze ook aangesloten op ons telemetriesysteem i-View.

Vrijwilliger Myrthe van der Gaag heeft samen met een aantal kinderen een kunstwerk geschilderd op de nieuwe besturingskast van de fontein. Casper Wildschut van de afdeling Riolering van de gemeente Amstelveen: “Ik vond de kleur van de behuizing niet passen bij het Cobra. Normaal gesproken zijn deze kasten groen en staan ze ook in het groen. Een goede schutkleur dus. Deze staat pal naast een kleurrijk museum en daar past een kleurrijke kast bij.”