2
2
donderdag-aug-2019

Bouw gemaal De Fuik ’s-Hertogenbosch

De gemeente ’s-Hertogenbosch en wooncorporaties BrabantWonen en Zayaz gaan op vier verschillende locaties in ‘s-Hertogenbosch 185 extra sociale huurwoningen bouwen. Het gaat om tijdelijke woningen die maximaal tien jaar bewoond kunnen worden. De huizen zijn bedoeld voor zowel één- als meerpersoonshuishoudens. Denk bijvoorbeeld aan studenten, starters en mensen die een woonruimte zoeken na een scheiding of door werk. Daarnaast kijken de wooncorporaties ook naar mogelijkheden voor kleine gezinnen.

Bouw gemaal De Fuik ’s-Hertogenbosch

Op De Fuik, naast het voetbalcomplex van CHC, realiseert BrabantWonen 60 van de 185 woningen. Deze zijn bestemd voor studenten. De gemeente wil dat deze woningen al beschikbaar zijn vóór het studiejaar 2019-2020.

Van der Linden Pomptechniek kreeg voor dit project van de gemeente ‘s-Hertogenbosch de opdracht een 2-pompsgemaal te ontwerpen, leveren en te installeren: gemaal De Fuik. Voor een bedrijfszekere afvoer van het afvalwater werden in de pompput 2 stuks afvalwaterdompelpompen geplaatst. Tevens leverden wij het leidingwerk, de besturingskast en de niveauregeling in de pompput. Eerder deze maand is dit gedeelte van de bouw opgeleverd.

Foto via www.bd.nl