2
2
maandag-jul-2018

Onderdoorgang De Hoven te Zutphen

De N345 doorsnijdt woonwijk De Hoven, wat één van de grotere knelpunten op de provinciale wegen van Gelderland is. Om dit knelpunt op te heffen wil de Provincie Gelderland een rondweg aanleggen ten zuidwesten van De Hoven bij Zutphen.

Onderdoorgang De Hoven te Zutphen

Om deze kruising mogelijk te maken, wordt spooronderdoorgang De Hoven (ODH) gerealiseerd.

De nieuwe rondweg kruist de spoorlijn Zutphen-Arnhem ter hoogte van het Tondense Enkpad. Hier komt daarom een spooronderdoorgang. Deze nieuwe onderdoorgang wordt aangelegd door Onderspoor (combinatie van Hegeman en Mobilis), in opdracht van ProRail. In mei 2017 zijn de voorbereidingen hiervoor gestart. Het spoor ligt op een dijklichaam, waardoor de onderdoorgang half verdiept komt te liggen.

Naast de spooronderdoorgang is een waterkelder met pompschacht gebouwd. Deze waterkelder met pompschacht is vooraf gefabriceerd en ter plaatse in elkaar gezet door onze opdrachtgever. Iets wat best bijzonder is en niet altijd zo wordt gedaan. In de waterkelder met pompschacht heeft Van der Linden Pomptechniek de pompen en het leidingwerk geïnstalleerd. Daarnaast is door ons ook de bijbehorende elektrotechnische kast ontworpen, vervaardigd en geplaatst. Doordat wij het leidingwerk vooraf hebben gemonteerd, konden we het werk in één dag afmonteren. Het betreft een pompinstallatie met 2 pompen, ieder met minimale capaciteit van 201 m3/ uur. Later deze maand zal de pompinstallatie in bedrijf worden gesteld.