2
2
maandag-mei-2019

Oplevering bergbezinkbassin Eikendermolenweg te Heerlen

Oplevering bergbezinkbassin Eikendermolenweg te Heerlen

Op donderdag 9 mei heeft Van der Linden Pomptechniek onder toeziend oog van de wethouder en de toekomstige beheerders het bergbezinkbassin aan de Eikendermolenweg in Heerlen opgeleverd.
In het kader van de optimalisering van het zuiveringsproces werd de waterzuiveringsinstallatie in Heerlen gesloten. Het afvalwater wordt nu via een nieuwe transportleiding naar de waterzuivering in Hoensbroek vervoerd. De gemeente liet op de plek van de waterzuiveringsinstallatie een nieuw bergbezinkbassin bouwen, met als doel het reduceren van het aantal overstorten plus de overstorthoeveelheid, zodat de waterkwaliteit verbeterde.

Heijmans bouwde het bergbezinkbassin en samen met hen ontwierp Van der Linden Pomptechniek de besturing voor de werking van de spoelkleppen en het regelen van het spoelsysteem. Daarnaast hebben wij de engineering en bouw verzorgd van twee pompen, een besturingskast en een hydrauliekbesturingskast. Die laatste wordt gebruikt ten behoeve van de spoelkleppen.

Naast het bergbezinkbassin heeft Van der Linden Pomptechniek tevens een minigemaal met schakelkast geleverd, gemonteerd en in bedrijf gesteld voor de naastgelegen woning. Deze had vaak last van wateroverlast, wat hiermee ook verholpen is.

Op de foto ziet u onze collega Bart werken aan de inbedrijfstelling van de installatie. De papieren aan de zijkant van de bus zijn de mechanische tekeningen, zo opgehangen dat hij overzicht heeft over de hele installatie.