2
2
maandag-jul-2019

Oplevering gemaal Plasticslaan Bergen op Zoom

Oplevering gemaal Plasticslaan Bergen op Zoom

Vorig jaar zomer kregen wij van de gemeente Bergen op Zoom de opdracht voor het renoveren en aanpassen van rioolgemaal Plasticslaan. Inmiddels zijn wij met dit project in de afrondende fase geraakt. In de afgelopen dagen plaatsten wij nieuwe pompen en een nieuwe schakelkast inclusief nieuwe PLC met software. Daarnaast vervingen wij het leidingwerk en de hijsinstallatie en verzorgen wij de koppeling met de hoofdpost van de gemeente.

Van der Linden Pomptechniek zorgde voor een geautomatiseerde switchpoint, voor het gebruik van twee verschillende persleidingen die het rioolgemaal ontsluiten. Men kan nu middels twee afsluiters een keuze maken tussen de twee verschillende persleidingen. Dit wordt volledig automatisch aangestuurd door de nieuwe PLC. Ook de software hiervoor werd ontworpen door onze eigen mensen.

De hoge temperaturen van de afgelopen dagen plus de maximum gestelde tijd per dag dat het gemaal kan worden stilgelegd, brachten enige uitdaging met zich mee. Maar in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom en Royal HaskoningDHV, Enexis en Fedura is deze klus prima verlopen.