2
2
dinsdag-mrt-2020

Pompinstallaties ombouw Amstelveenlijn

Pompinstallaties ombouw Amstelveenlijn

De Amstelveenlijn, die loopt vanaf Amsterdam Zuid tot aan halte Westwijk in Amstelveen, wordt vernieuwd. De lijn was, nagenoeg in zijn huidige vorm, in gebruik sinds 1990 en is uitgegroeid tot een belangrijke schakel in het regionale openbaar vervoer. De vernieuwing vindt plaats in opdracht van Vervoerregio Amsterdam. Hoofdaannemer is VITAL, een samenwerkingsverband van de VolkerWessels-ondernemingen Van Hattum en Blankevoort, VolkerRail en KWS.

De vernieuwing houdt o.a. in dat drie kruispunten – op de Beneluxbaan bij Kronenburg, Zonnestein en de Sportlaan– ongelijkvloers worden gemaakt en een verdiepte ligging krijgen. Van der Linden Pomptechniek ontving in 2019 opdracht van VITAL voor het leveren en installeren van een 3-tal pompinstallaties in de waterkelders van de onderdoorgangen Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan. Daarnaast plaatsen wij ook rioolgemaal Opstelterrein (minigemaal).

De pompinstallaties worden inclusief besturing in de kelder geïnstalleerd. Elke kelder is circa 10,5 meter diep en dat is een stuk dieper dan waar we doorgaans in aan het werk zijn. Het betreft 3-pompsinstallaties met PE-leidingwerk die van voetbocht tot en met de aansluiting op de terreinpersleiding worden opgebouwd. In de schacht van de kelder is op circa 3 meter diepte vanaf maaiveld een bordes aangebracht. Hier wordt ook de besturing geïnstalleerd.

Momenteel wordt door ons druk gewerkt aan de eerste pompinstallatie, waarna we in de weken die volgen verder gaan met de andere installaties.

Foto: ‘Sinds begin april rijdt het doorgaande verkeer op de Beneluxbaan door de verdiepte bak bij Zonnestein.’ Foto gemaakt door Gé Dubbelman via amstelveenlijn.nl