• Specificaties Rioolgemaal AWTG Velsen-Zuid
  • Opdrachtgever: Hoogheemraadschap van Rijnland
  • Pompfabrikaat: 4 stuks Hidrostal type F10K-SSR+FGM1X-M225K 45 kW
  • Capaciteit: ca. 2800 m3/uur
  • Uitvoering: februari 2016 t/m mei 2017

Rioolgemaal AWTG Velsen-Zuid

Opdrachtgever: Hoogheemraadschap van Rijnland

In opdracht van Hoogheemraadschap van Rijnland en onder de directie van Royal HaskoningDHV hebben we rioolgemaal AWTG Velsen-Zuid geheel gerenoveerd. In mei 2017 heeft de officiële oplevering plaatsgevonden en hebben wij het gemaal aan Hoogheemraadschap van Rijnland overgedragen.

Rioolgemaal AWTG Velsen-Zuid

Het project is in samenwerking met de opdrachtgever, met Royal HaskoningDHV en verschillende onderaannemers uitgevoerd. De opdracht had betrekking op het renoveren van zowel de bouwkundige als civiele werkzaamheden rondom het gemaal, alsmede het vernieuwen van de gehele werktuigbouwkundige en elektrotechnische installatie. Met de bouwkundige werkzaamheden hebben we in samenwerking met de opdrachtgever gestreefd om zo veel mogelijke bouwkundige kenmerken van het gebouw dat eind jaren ’40 is gebouwd te behouden.

Werkzaamheden
Met de start van het werk medio februari 2016 zijn wij aangevangen om in eerste instantie een tijdelijke pompinstallatie te plaatsen, zodat de continuïteit voor de afvoer van het gemaal gewaarborgd bleef gedurende onze werkzaamheden. Door ingrijpende aanpassingen in de bouwkundige werkzaamheden van het gebouw was de opleverdatum verplaatst naar het eerste kwartaal van 2017.

In de oude situatie van het gemaal waren drie pompen geïnstalleerd, waar in het nieuwe ontwerp de kelder is uitgevoerd met vier droogopgestelde centrifugaalpompen van Hidrostal. Dit is gebaseerd op een totale afvoercapaciteit bij drie pompen inbedrijf van ca. 2800 m3/uur. Het gietijzeren leidingwerk en de appendages waaronder de Arveon terugslagkleppen, variëren in maat van DN 350 tot net buiten het gemaal vergroot naar diameter DN 700, waar tevens een debietmeter is aangebracht. Deze debietmeter verzorgt de benodigde informatie aan de frequentieregelaars om de pompen te regelen in het debiet.

1 1
1

Tunnelgemalen N23 Westfrisiaweg

1

Minigemaal Vught

1

Rioolgemaal Aalst