• Specificaties Tunnelgemalen N23 Westfrisiaweg Noord-Holland
  • Opdrachtgever: Heijmans Civiel B.V.
  • Pompcapaciteit: variërend tussen 30 en 920 m3/u
  • Uitvoering: eind 2018

Tunnelgemalen N23 Westfrisiaweg

Opdrachtgever: Heijmans Civiel B.V.

Van der Linden Pomptechniek heeft in de afgelopen jaren diverse pompinstallaties ontworpen en geïnstalleerd voor diverse kunstwerken. Er werd o.a. gewerkt aan installaties van fly-overs, viaducten en tunnels (groot én klein). De pompinstallaties worden veelal inclusief besturing geïnstalleerd.

Tunnelgemalen N23 Westfrisiaweg

In de Provincie Noord-Holland werkte Van der Linden Pomptechniek in 2018 aan het volgende project: Tunnelgemalen N23 Westfrisiaweg Noord-Holland.

De N23 Westfrisiaweg maakt deel uit van de alternatieve Oost-West verbinding van Alkmaar naar Zwolle: de N23. Het 42 kilometer-lange tracé loopt van Heerhugowaard naar Enkhuizen. De opwaardering van het tracé verbeterde de doorstroming, leefbaarheid en verkeersveiligheid in deze regio. De provincie Noord-Holland zorgde in het project N23 Westfrisiaweg voor de nieuwe verbinding. Onze opdrachtgever Heijmans Civiel bouwde de weg.

Het merendeel van de onderdoorgangen langs het tracé N23 is uitgevoerd met een pompkelder. Van der Linden Pomptechniek heeft de volgende 11 kunstwerken van een pompinstallatie voorzien: 1 wegonderdoorgang, 8 fietsonderdoorgangen en 2 dubbele wegonderdoorgangen onder zowel lokale weg als onder het spoor. Wij hebben de verschillende pompinstallaties werktuigbouwkundig en elektrotechnisch ontworpen, waarna vervolgens geleverd en geïnstalleerd. De capaciteiten van de installaties lopen uiteen tussen de 30 en 920 m3/u. Deze installaties zorgen ervoor dat er geen water op straat en in de onderdoorgangen blijft staan.

1 1
1

Rioolgemaal AWTG Velsen-Zuid

1

Minigemaal Vught

1

Rioolgemaal Aalst