2
2
donderdag-mei-2020

Renovatie gemalen gemeente Leiden

Renovatie gemalen gemeente Leiden

Eind 2019 ontving Van der Linden Pomptechniek van de gemeente Leiden opdracht voor het renoveren van 32 installaties in de gemeente. Het betreft de renovatie van zes minigemalen, één centrale voedingskast en 25 hoofdgemalen (1-, 2- en 3-pompsinstallaties).

In de voorbereiding van de renovaties hebben wij alle bestaande gemalen opnieuw geëngineerd volgens de huidige technische eisen. Dit betreft de totale installatie, dus zowel bouwkundig, werktuigbouwkundig als elektrotechnisch. In de verschillende gemalen worden, waar nodig, de pompen, het leidingwerk, de besturing en behuizing van de gemalen vervangen. Uiteindelijk worden alle vervangen onderdelen als mutaties verwerkt in de paspoortgegevens van het gemaal en in de beheerapplicatie van de gemeente Leiden. Vanaf deze week zijn wij weer veel op locatie in Leiden te vinden, want dan starten wij met de uitvoering van dit project.

Tijdens de coronacrisis gaan onze werkzaamheden waar mogelijk gewoon door. Wij hanteren de maatregelen en volgen de adviezen van het RIVM. De veiligheid van onze werknemers en de directe omgeving staan voorop. Bij de werkzaamheden houden we als vanzelfsprekend oog voor de omgeving en de natuur en wordt schade zoveel mogelijk beperkt.