2
2
vrijdag-okt-2019

Renovatie Rioolgemaal Albano

Van der Linden Pomptechniek is in april van dit jaar samen met opdrachtgever G. van der Ven Aannemingsbedrijf gestart met de renovatie van rioolgemaal Albano. Het rioolgemaal ligt op sportpark Albano in Oudenbosch. In opdracht van Waterschap Brabantse Delta is het gemaal gerenoveerd en in capaciteit uitgebreid. Er werd een tijdelijke pompinstallatie geplaatst die de werking van het gemaal gedurende de werkzaamheden overnam.

Renovatie Rioolgemaal Albano

Van der Linden Pomptechniek verzorgde de werktuigbouwkundige renovatie. Dit bestond o.a. uit het ontwerpen, leveren en inbedrijfstellen van de nieuwe werktuigbouwkundige onderdelen en de nieuwe elektrotechnische installatie in het gemaal. De capaciteit van het gemaal werd uitgebreid: we vervingen 2 pompen in het gemaal en zorgden er zo voor dat het gemaal geschikt is voor de toekomstige situatie.
In het nabijgelegen dorp Bosschenhoofd ligt gemaal Bosschenhoofd, dat water verpompt naar gemaal Albano. De persleiding tussen deze twee gemalen wordt ook geheel vernieuwd.

Naast de werkzaamheden aan gemaal Albano wordt gemaal Bosschenhoofd ook geheel gerenoveerd. Ditmaal zijn wij hoofdaannemer van het project, waarbij we wederom de werktuigbouwkundige renovatie en een nieuwe elektrotechnische installatie verzorgen. G. van der Ven Aannemingsbedrijf voert de civiele werkzaamheden uit.

Voor het einde van het jaar wordt het geheel afgerond en opgeleverd.

Foto’s G. van der Ven Aannemingsbedrijf B.V.

albano