2
2
donderdag-apr-2020

Renovatie rioolgemaal Budel

Renovatie rioolgemaal Budel

Rioolgemaal Budel, gelegen aan de Broekkant te Budel, wordt de aankomende maanden gerenoveerd. Voor de renovatiewerkzaamheden is door Waterschap De Dommel opdracht verstrekt aan Van der Linden Pomptechniek.

Tot september 2020 werken wij aan de renovatie van het rioolgemaal. Het gemaal is toe aan vernieuwing en door de volledige renovatie zorgen we ervoor dat het afvalwater van Budel de komende jaren weer goed en veilig via het riool getransporteerd wordt naar de rioolwaterzuivering in Soerendonk. Het gezuiverde water stroomt in de beek de Buulder Aa, die naast de zuiveringsinstallatie ligt. Samen met Waterschap De Dommel werken we aan schoon water voor Budel en omgeving.

Wat zijn de werkzaamheden en wat is de planning?
De pompen, het leidingwerk, de besturing en behuizing van het gemaal worden vervangen en worden tevens volgens de huidige Arbo-eisen aangepast. De werkzaamheden op locatie starten mei 2020 en zijn naar verwachting binnen vier maanden afgerond. U kunt ons eerder treffen, dan zijn wij voorbereidende graafwerkzaamheden aan het verrichten. Onze eerste stappen zijn het aanbrengen van een tijdelijke pompinstallatie om het transport van het afvalwater te kunnen garanderen tijdens de ombouwperiode. Deze tijdelijke pompinstallatie neemt de werking van het gemaal gedurende de werkzaamheden over. Vervolgens starten we met de werkzaamheden aan het rioolgemaal zelf. Bij de werkzaamheden houden we oog voor de omgeving en de natuur en voorkomen we zoveel mogelijk schade.

Bent u inwoner van Budel en heeft u vragen over dit project?
Neemt u dan contact op met onze projectleider: Jeroen Blommaart, Van der Linden Pomptechniek, j.blommaart@lindenpomptechniek.nl
Voor vragen aan Waterschap De Dommel kunt u contact opnemen met de projectleider van het waterschap: Teun van Esch, Waterschap De Dommel, tvesch@dommel.nl
Kijk voor meer info over dit project op de website van Waterschap De Dommel.

Tijdens de coronacrisis gaat de renovatie van het rioolgemaal Budel waar mogelijk door. Wij hanteren de maatregelen en volgen de adviezen van het RIVM. Onze medewerkers zijn goed ge├»nformeerd over hoe zij verspreiding van het coronavirus kunnen beperken en vanzelfsprekend hebben wij extra hygi├źnemaatregelen getroffen. De veiligheid van onze werknemers en de directe omgeving staan voorop.