2
2
donderdag-mrt-2018

Lopend project: vervangen drie vijzelgemalen Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn wordt druk gewerkt aan de vervanging van drie vijzelgemalen. Hieronder leest u meer over dit project.

Lopend project: vervangen drie vijzelgemalen Alphen aan den Rijn

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft halverwege 2017 opdracht gegeven voor het renoveren van drie gemalen, te weten Burgemeester Bruins Slotsingel, Dijksloot en Vaarsloot. De gemalen worden gerealiseerd ter vervanging van drie bestaande vijzelgemalen. De vijzelgemalen waren hun technische levensduur voorbij en hadden onvoldoende capaciteit om de toenemende hoeveelheid rioolwater op een verantwoorde wijze af te voeren. Van der Linden Pomptechniek installeert drie nieuwe gemalen met voldoende afvoer- en perscapaciteit die goed te onderhouden zijn.

Voortgang

Van der Linden Pomptechniek is hier in opdracht van hoofdaannemer Gebr. Schouls B.V. aan het werk. Dit project bracht veel ingrijpende civiele werkzaamheden met zich mee voor deze aannemer. Wij volgen hen in hun planning. Rioolgemaal Burgemeester Bruins Slotsingel te Alphen aan den Rijn is reeds opgeleverd en draait zoals verwacht goed. Bij de gemalen Dijksloot en Vaarsloot zitten we in de afrondende fase. Binnenkort worden ook deze twee gemalen opgeleverd.